Behandelingen

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen met een beugel. Dankzij moderne materialen en technieken zijn er steeds meer behandelmogelijkheden. Bij iedere leeftijd en conditie van het gebit past een beugel. Daarbij staan jouw vragen en wensen als patiënt op de eerste plaats. Je maakt, goed geïnformeerd, samen met de orthodontist een keuze tussen de behandelmogelijkheden. Naast goede voorlichting en passende behandeling kun je er op rekenen dat we de voortgang van de behandeling zorgvuldig bewaken.

Werkwijze

Er zijn veel soorten beugels. De vaste beugel die erop gericht is om de tanden recht te zetten of een losse beugel die de groei van de kaken bijstuurt. Ook zijn veel combinaties mogelijk. Om tot een optimale behandeling te komen zetten we de volgende stappen:

  • Het eerste consult

U heeft een gesprek met de orthodontist. Hij bekijkt en onderzoekt het gebit en vraagt naar wensen en verwachtingen. Soms zal er aanvullend een overzichtsfoto van het gebit genomen worden. Ben je toe aan een beugel, dan maken we een afspraak voor een uitgebreid onderzoek. Het kan zijn dat je nog niet aan een beugel toe bent omdat we moeten wachten op wisseling en/of groei. Dan spreken we een nieuw consult af.

Tips:

  • kom met z’n tweeën (samen onthoud je meer)
  • schrijf belangrijke vragen op (je zal zien dat je ze anders net even vergeet)
  • Uitgebreid onderzoek

Tijdens de vervolgafspraak wordt het gebit nauwkeurig vastgelegd. Daarvoor gebruiken we foto’s en gebitsmodellen. Soms vragen we extra gegevens van de tandarts op. Op basis van alle onderzoeksgegevens stellen wij een persoonlijk behandelingsplan op.

  • Behandelingsplan bespreking

Dit is een belangrijk informatie moment.

Op basis van de informatie uit het eerste consult en de vervolgafspraak, stellen wij een persoonlijk behandelingsplan op. Daarin wordt beschreven met welke behandeling het gebitsprobleem opgelost kan worden. Meestal zijn er verschillende mogelijkheden. We leggen uit wat het allemaal inhoud en beantwoorden eventuele vragen. Zo kan er goed geïnformeerd een beslissing gemaakt worden. Bij het behandelplan hoort ook een kostenbegroting. Zo weet je precies waar je aan toe bent.