De orthodontist, specialist

Over de orthodontist

In 2011 studeerde ik cum laude af als tandarts aan de Rijksuniversiteit Gent. Na mijn studie volgde ik de specialisten opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na vier jaar heb ik in 2015 de specialisatie tot orthodontist afgerond. Als orthodontist heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in diverse grote gespecialiseerde orthodontiepraktijken.

Sinds 1 maart 2017 ben ik mijn eigen praktijk in Spijkenisse begonnen. In de praktijk maak ik gebruik van de modernste technieken en materialen. De praktijk heeft een laagdrempelig en open karakter.

Bij een succesvolle behandeling is voor mij het eindresultaat net zo belangrijk als de weg er naar toe. Het is belangrijk voor mij dat mijn patienten zich op hun gemak voelen als ze naar mijn praktijk komen. En dat ze zich daardoor vrij voelen om alle vragen te stellen die ze hebben. Alleen dan kan je samen aan de slag voor een prachtige lach.

‘Voor een mooi gebit ga je naar de orthodontist.’

Willem Alexander Verhoef, orthodontist

BIG nr: 89914314302

De orthodontist, specialist

Dat de orthodontist een échte specialist is, blijkt wel uit de opleiding die hij daarvoor heeft moeten volgen. De orthodontist volgt eerst de 6-jarige tandartsopleiding en daarna een 4-jarige specialisatie (fulltime) tot orthodontist. Hij of zij is specialist in het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Iemand die beide opleidingen succesvol heeft afgerond, mag zich orthodontist noemen. Orthodontisten kunnen zich inschrijven in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten (STS).

Van kwaliteit verzekerd

Elke vijf jaar moet een orthodontist zich laten herregistreren. Om daarvoor in aanmerking te komen moet de orthodontist aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Voor een beugel ga je naar de specialist

Een orthodontist specialiseert zich in beugelbehandelingen en een tandarts verleent algemene tandheelkundige zorg, waar beugelbehandelingen een onderdeel van zijn. De kosten voor een behandeling zijn bij zowel orthodontisten als tandartsen gelijk. Een keuze voor een orthodontist ligt dus voor de hand.